86325578.dk

SMQ - Grenaa

Indspil / optag / rediger dine musikværker / sange mv.

 

Lad os starte med, at jeg ikke er Mac mand... men "almindelig" PC-mand med Windows som styresystem, så er du Macintosh tosset, så glem denne side... men ja, Mac har mange gode programmer til dette emne... så kan man altid diskutere, hvad der er bedst. Nogle af programmerne, kan dog fås til begge styresystemer.

Inden du går i gang med at oprette et større lydstudie, så slå lige koldt vand i blodet, læn dig tilbage, og gør op med dig selv... hvad er det jeg vil?

Der findes simpelthen så meget ude på nettet, og den ene lover mere end den anden, men find lige ud af hvad dine behov er, inden du smider dine surt optjente lommepenge efter software, der svarer til at skyde gråspurve med kanoner.

Jeg skal ikke gøre mig til dommer over hvilket program, der er det bedste, det er individuelt efter behovet. Mit råd er, start med en af de gratis programmer, og se om det ikke dækker dine behov. Ønsker du så mere... ja, så kan man som regel downloade en demo, som fungere helt eller begrænset i en kortere eller længere periode... valget er dit. Her er dem jeg selv har benyttet / afprøvet.

 

6

Gratis programmer:

6

Købe programmer:

 

 

Audacity (gratis program):

Lydredigeringsprogram, der kan optage og afspille lydfiler, importere og eksportere WAV-, AIFF- og MP3-filer og mere.
Du kan brug programmet til at ændre i dine lyde, mixe numre eller tilføje effekter til numrene. Audacity kommer med en indbygget amplitude-editor, en spectrogram-visning og et frekvensanalysevindue til lydanalyseapplikationer.
Af indbyggede effekter findes eksempelvis Bas Boost, Wahwah og støjfjernelse ligesom Audacity understøtter VST's plug in-effekter.

 
 

 

Mixcraft - Acoustica Mixcraft

Mixcraft er en kraftfuld nem at bruge multi-track lydstudie, gør det muligt at optage lyd, arrangere loops, remix spor, komponere med virtuelle instrumenter, score og redigere video og tilføje effekter til at skabe utroligt professionelle kompositioner. Let nok til alle og kraftfuld nok til de professionelle. Få et lyd studie med Mixcraft.

Gratis demo kan hentes på hjemmesiden - fungere med alle funktioner, ingen begrænsninger - aktivt i ca. 15 dage.

Benytter selv dette program, og syntes det er fantastisk til prisen ca. USD 75,- Jeg har lavet lidt lyd demo optagelser med programmet - lyt... (HER)

 

Kristal Audio Engine (gratis program):

Skal du optage et demobånd med dit garageband? Kristal er din mikserpult. Du skal dog have en del ekspertise inden for lydproduktion for at få det optimale ud af denne sofistikerede lydmikser- og sekvenseringsplatform.

Der findes en fin lille "start" vejledning hos DanGuitar (HER)

 

Band-in-a-Box - PG Music

Band-in-a-Box er det ultimative akkompagnements- og kompositionsprogram til Windows og Macintosh. Du skriver bare akkorderne ind til en hvilken som helst sang med standard akkorder som C, Fm7, C13b9 etc. Vælg derefter en stilart og tryk SPIL. Band-in-a-Box laver i løbet af nul-komma-dut et 5-stemmigt akkompagnement i professionel kvalitet bestående af bas, trommer, piano, guitar og strygere i over 100 forskellige stilarter.

Dansk hjemmeside for Band-in-a-Box (HER)

Programmet er godt nok noget af en mundfuld, og jeg har langt fra fundet ud af alle funktionerne... endnu.

 

Anvil Studio (gratis program):

Anvil Studio ™ er et gratis Windows 7 / Vista / XP program designet til folk, der ønsker at:
Optage musik med MIDI og Audio udstyr.
Komponere musik for MIDI og Audio udstyr.
Sekvens musik med MIDI udstyr.
Transponere MIDI musik.
Leg med musik ved hjælp af en computer.

Med den gratis version, kan du oprette et ubegrænset antal MIDI spor, og et minut lydspor.
Med den valgfrie Multi-Audio 1 / 8 tilbehør, kan hver sang du oprette have op til otte lydspor af ubegrænset længde.
Med den valgfrie Multi-Audio 8 / 16 tilbehør, kan hver sang du oprette have op til 16 lydspor af ubegrænset længde, og du kan optage op til 8 lydspor på samme tid, hvis du har nok lydindgange.

 

 

Eksempler på andre software er: Cubase, Logic, Pro Tools, Live, Reaper, Acid Pro og Garageband, Guitar Pro, Logic Audio, , Cakewalk, Magix Samplitude, Adobe Audition... listen er uendelig

 

       

 

Der skal ikke herske tvivl om, at jeg nok må komme frem til den konklusion, at jeg nok har slået større brød op, end jeg kan bage, med den her side.

På nettet findes et utal af tilbud, men ovenfor er nævnt lidt af dem, jeg selv har prøvet kræfter med. Det vil være komplet umuligt for mig at nævne dem alle, så vil siden her nok ende op med at være på størrelse med Pentagons database.

 

Der findes også en god "forklaring" på Guitaren.dk se artiklen "Guitar recording på computer - sådan kommer du igang" ... (HER)

 

Her på falderebet, kan der da lige "fremvises" en Google søgning på "emnet"... klik  (HER)  og/eller  (HER)