86325578.dk

SMQ - Grenaa

Historik: 

 

 

Min historie om "grenen"

Ja her er så en lille historie om, hvorfor det blev taget op igen efter godt 30 års pause.

Det hele startede, da jeg var omkring 15-16 år, og min første guitar var en Ibanez 6-strenget. Den blev dog hurtigt udskiftet med en 6-strenget Santana westernguitar. Min sidste guitar var en Yamaha 12-strenget westernguitar, jeg kan ikke huske modellerne 100%.


Interessen blev brudt ved 20 års alderen, og der har sidenhen været snakket i flæng om at starte op med guitarspillet igen... uden det rigtig blev til noget, det forblev ved snakken og tankerne!

Julen 2008 blev så vendepunktet. Nikolai på 9 år fik en elektrisk guitar i julegave. Den skulle så stemmes, og inden der var gået lang tid, så sad jeg og hyggede med guitaren - sikkert til ærgrelse for Nikolai, det var jo hans guitar!

Tankerne svirrede frem til slutningen af januar 2009... jeg havde altid ønsket en el-guitar!
For ikke at sprænge budgettet og blive uvenner med fruen i huset, besluttede jeg mig for en "starter", som så blev en akustisk 6-strenget western til omkring Kr. 800,-... man vidste jo ikke om det "fængede" 100%.


Det gjorde det så... og den der el-gren spøgte stadig i baghovedet - igen faldt valget på en discount udgave sammen med en combo-forstærker.
Ja så var vi jo i gang... og mine fingre ømme (30 år fjerner den hårde hud på fingerspidserne).

Vi kan så godt blive enige om, at en "billig" guitar ikke har samme lyd som en "dyr" guitar, og jeg blev hurtig træt af den "flade" lyd i den billige akustiske guitar... drømme, drømme... valget faldt på en Yamaha akustiske westernguitar.

 

Sidenhen er min samling vokset lidt til stor forundring for "nogen" (især af hunkøn) et eksempel:

K: Du kan da kun spille på en guitar... hvor mange guitarer skal du da ha'?

M: Tjah! Heri har du jo ret, men mit modspørgsmål er: Hvor mange par sko og støvler har du?

Sikkert overflødigt at fortælle at diskussionen stoppede her.

 

Min "samling" vokser stille... jeg skal jo ikke leve af det, og godt det samme - jeg bliver aldrig til en Eric Clapton eller Mark Knopfler

... måske Poul Dissing, hvis man skal dømme på sangstemmen (det holder muldvarpene væk).

 

Det er en hobby - "samlingen" kan ses (HER), hvis du har interesse.

 

 


Nejs logo... og guitar